Moah come in peace!!!!

Polsk tynnlegget Snekkerfink

Hammer, sag, låsfaller, tennplugger, himlingsoppheng, skruer, spiker, tang, drill, smørenipler
Hammer, sag, låsfaller, tennplugger, himlingsoppheng, skruer, spiker, tang, drill, smørenipler
Fink
Fink

Denne sjeldne rovfuglen (hun), en polsk tynnlegget Snekkerfink, ble observert nede ved Værnestunnelen 01.08.2012. Fugletittere fra hele landet har valfartet til Stjørdal for å få med seg dette utrolig sjeldne fenomenet. Flytrafikken steg derfor etter første observasjon med 63%, og småbåttrafikken var enorm utenfor flystripa. Etter observasjonen har ornitoulogisk forening fått gjennomslag for å frede stedet fuglen landet på i en omkrets av 1 km. Det betyr at den nye E6 må legges i lengre tunnel, flystripa må graves over  og elva legges om til sitt gamle orginale løp. All flytrafikk må flyttes permanent til skråbanen, Hotellet  flyttes 3 meter mot nord og Helltunellen fylles igjen, da den kan skape trekk og forkjølelse for eventuelle Snekkerfinker som muligens senere kan lande i området.

Det er ennå ingen som har sett parringsritualet til disse fuglene . Man kan se av dennes karakteristiske frontparti, at det er snakk om en hunfugl. Man skulle tro de kunne brukes til å holde borr , men er nok mere et av naturens puss for å tiltrekke seg hanfuglen. Videre har den  lengre ned, utviklet et redskap som ved behov før parring, kan brukes til å holde på hanfuglens genitalier i de tilfeller hannen ikke vil… Den brukes  visst nok også til å vise frem/holde på sedler, event . mynter for derigjennom å lokke til seg hanfugl f or kopulasjon.  Denne utstoppede fuglen er for øvrig satt i parringsdans -posisjon.

Snekkerfinken hekker normalt i nybygg, eneboliger under oppsetting, plankestabler, juletrær og hogstfelt. Den bygger reir av planker og diverse bygningsmaterialer. Nebbet er ganske butt, og brukes ofte til å slå i bordvegger,  spiker, knuse blåskjell og hakke på hanfuglen ved for lenge opphold utenfor reiret.

Denne fuglen hadde kan man se, forsøkt sage i en trebit, og den har satt seg fast. Ved analyse har vi fastslått at trebiten kommer fra Hellstranda.

Under evolusjonens gang har fuglen utviklet noe som ser ut til å være hørselvern. Dette er nok særlig til nytte ved hekking i nybygg/anlegg der det naturlig nok er støy fra spikerpistoler og byggeaktivitet.

Men nå er altså denne fuglen «fløyet»… -eller rettere sagt havnet under en drag-racer under årets stevne. Den ble tatt vare på, preparert og utstoppet av teknikere på avd. teknikk og kundeservice, Avinor Trondheim lufthavn, Værnes. Garantert fri for fugleinfluensa  og innvollsorm. Dog kan det oppstå rust om den blir oppbevart i feil miljø.

Nyeste kommentarer

08.07 | 23:40

I have no catalog😊

07.07 | 23:54

Larrykeyes4866@gmail.com Catalog please. 2906 Lansing Rd. Roscommon, ...

21.03 | 15:30

Kult

05.02 | 14:34

Hei. Lagde den selv av glasshyller fra en butikk